Studera i Vietnam


Det lönar sig alltid att lära sig ett lands huvudspråk om man har för avsikt att vistas i där. För den som vill lära sig vietnamesiska finns två huvudsakliga alternativ till buds. Dels kan man studera vietnamesiska på universitetet i Saigon eller i Hanoi. Bägge berättigar den studerande till att lyfta studiestöd från CSN.

Dels kan man även ta privatlektioner för så litet som fem dollar i timmen. Inte otippat är en kombination av universitetsstudier och privatlektioner det mest effektivaste sättet. När den språkliga grunden är lagd är det bara att ge sig ut på gator och torg för att konversera och lära sig prata "på riktigt".

Om man vill studera i Vietnam så finns det en intressant kurs med namnet "Utvecklingsstudier i Vietnam". Kursen anordnas av organisationen Kulturstudier i samarbete med Oslo universitet. Halva terminen går av stapeln i Vietnam, närmare bestämt i staden Hoi An, och kursen berättigar till CSN-stöd. Man kan läsa kursen antingen på hösten eller på våren. Kulturstudiers studiecenter ligger centralt i staden och boendet är lokaliserat till stadens äldsta stadsdel. Föreläsarna är kompetenta och engagerade i sin sak.
.
Copyright © 2008 - 2018 Vietnam.nu Alla rättigheter förbehålles.