Hoi An


Hoi An, som betyder "tillsammans i säkerhet", är en av Sydostasiens allra äldsta städer. Staden har dessutom till stor del bevarats som den såg ut för 200 år sedan. Hoi An Old Town är skyddat genom att vara med på UNESCO:s världsarvslista.

Hoi An är en väldigt trivsam stad och rekommenderas för dem som verkligen vill koppla av. Här bor 75 000 invånare, vilket är litet med sydostasiatiska mått. I stadens gamla kvarter finns ingen motortrafik. Ändå har staden allt som en turist behöver: fina stränder i fin inramning, en vacker stad med fina restauranger och bra shopping. Den kanske bästa stranden är Cua Dai Beach som ligger någon kilometer nordväst om staden.

Staden ligger vid Thu Bon River, tre mil söderut från Da Nang. För ett billigt och bra boende är Hoi An Riverside Hotel som har bra läge, lugnt och nära till floden. Tänk på att vara ute i god tid då det är svårt att hitta lediga hotell under högsäsong.

Stadens huvudrätt heter Cao Lau som är nudlar med grönsaker, köttstrimlor, krutonger och böngroddar. Vill du ha mera välbekant kost så finns Tam Tam Café & Bar som har såväl fransk som italiensk meny.
.
Copyright © 2008 - 2018 Vietnam.nu Alla rättigheter förbehålles.