Da Nang


Da Nang är huvudstad i provinsen med samma namn. Med över 600 000 invånare på centralorten är staden landets fjärde största. Da Nang är en viktig hamnstad och hamnen anlades redan under det franska kolonialstyret. I Da Nang ligger ett av landets tre internationella flygfält. Hanoi och Ho Chi Minh City hyser de två andra.

Staden är belägen i landets tropiska del och har därmed ett gynnsamt klimat för den badsugne, d.v.s. vackert väder året om. Strax utanför staden ligger fantastiskt vackra China Beach, för övrigt den strand som amerikanerna landsteg på i Vietnamkrigets inledningsfas. En annan fin strand som ligger en dryg mil nordväst om staden är Nam O Beach.

Sevärt i staden är för det första Chammuseet, där du främst kan se skulpturkonst från Champerioden. Man kan anlita en guide utanför museet. Också Marble Mountains, marmorbergen, med grottsystem och gravar insprängda i bergen är definitivt värda ett besök. En del grottor har tjänat som buddhistiska tempel. Danangkatedralen, eller tuppkyrkan, efter den tupp som pryder spiran högst upp, är ytterligare ett ställe värt att besöka även för mindre spirituella besökare. Arkitekturen är nämligen väldigt speciell.
.
Copyright © 2008 - 2018 Vietnam.nu Alla rättigheter förbehålles.