Ho Chi Minh-staden


Vietnams största stad Ho Chi Minh City, även kallad efter sitt tidigare namn Saigon, är ett måste när man besöker landet. Allting kretsar kring Ho Chi Minh City; det ekonomiska livet, utbildningsinstitutioner, nattliv, shopping o.s.v. När vietnameser åker till "stan" för att testa sina vingar, då är det Ho Chi Minh City de avser.

Den absoluta innerstaden är indelad i tolv distrikt och ytterligare fem distrikt utgör närliggande områden. Det finns hotell i alla pris- och bekvämlighetsklasser men det lönar sig att vara ute i god tid för att få det alternativ som önskas.

Förutom att stadslivet i sig är sevärt med alla fina restauranger, marknaderna, skräddare och all shopping så finns det mycket annat som lockar. För det första är det värt att spendera en dag vid Mekongdeltat som mynnar ut i Sydkinesiska havet. Deltat som byggs samman av flera stora floder är en mäktig syn. De flesta åker en guidad tur men det funkar att ta sig runt på egen hand också.

Ett annat tips är det gigantiska system av underjordiska gångar på sammanlagt 25 mil, som ligger fyra mil norr om staden. Det är lätt att ta sig såväl till som runt i staden, alternativen är många och billiga.
.
Copyright © 2008 - 2018 Vietnam.nu Alla rättigheter förbehålles.