Lang Co

Lang Co

I de centrala delarna av Vietnam hittar du den härliga semesterorten Lang Co. Bredvid flyter det turkosblå havet. Från Lang Co kan du lätt ta dig till några berömda platser som är satta på UNESCOs världskarta – Hoi Ans gamla stad, Kejsarstaden Hue och tempelkomplexet My Son.

Till Lang Co kommer man om man vill slappna av, bada och sola och även kika på lite kultur. Alldeles i närheten finns även äventyrsmöjligheter och vandring i de tropiska skogarna vid Laguna Lăng Cô. Djungelhikea, utöva vattensport eller ta en trevlig golfrunda. Lang Co r förknippad med lyx lika mycket som avkoppling. Varför inte varva ned på det världsberömda spat Angsana Spa?

Aktiviteter i Lang Co

Det finns hur mycket som helst att göra i Lang Co och i omnejderna. Kika på den fantastiska solnedgången, fiska eller stanna till vid de trolska vattenfallen vid Bach Ma Mount. Du kan även besöka Khai Dinh-mausoleet, köpa rökelsepinnar i regnbågens alla färger eller kanske ta en romantisk båttur på kanalen.

Fiska i Lap An-lagunen

Vietnam är känt för sitt fiske så varför inte följa med på en tur? Att sitta i en fiskebåt och snegla ut mot havet och upptäcka den vackra naturen är bland det mest avkopplande som finns. I Lap An-lagunen med de stora bergen bakom kan du sitta i båten en hel dag. Det är speciellt vanligt att fiska ostron här. Kanske du även får med dig en äkta pärla hem..?

Vandra i Bach Ma Mount

Passa på att hajka och ta små stopp på bergen bakom Lang Co. På Bach Ma-berget kommer du fram till porlande och stora vattenfall som får Niagara-fallet att verka småskaligt. Just på det här berget har gamla franska kolonialherrar och ingenjörer bidragit med sina kunskaper för att upprätta bergsstationer och leder som numera utforskas av både inhemska och utländska turister.

Romantiska solnedgångar

Det kanske låter klichéartat men solnedgångar i Vietnam går inte av för hackor. Sätt dig på stranden vid Canh Duong Beach eller Tam Giang Lagoon och bara njut med din älskade – eller helt själv!

Ta dig hit och ta dig runt

Undvik att ta flyget till Lang Co från exempelvis Hue. Det är ett långsamt färdsätt i Vietnam. De flesta väljer istället att ta ett tåg från andra orter i landet. Det är billigt, relativt bekvämt och säkert.

För att ta dig runt i Lang Co kan du promenera eller ta en vespa. Många hyr även en cykel på plats. Det finns även möjlighet till privata transporter som går att hyra av hotellen till en billig peng.

Shopping

Även i Lang Co kan du shoppa fantastiska saker tillverkade av lokalborna. En av de mest kända produkterna är rökelsepinnar i alla dess färger som både är vackra att titta på och sprider ljuvliga dofter. Ett tips är att åka till den lilla byn utanför orten som enbart är känd för att tillverka rökelsepinnar. Självklart kan du även handla sidenvaror och smycken med mera till låga priser.