Phu Quoc

Phu Quoc

Den lilla ön Phu Quoc ligger strax bredvid Kambodjas gräns. Det är den största ön i Vietnam och ett paradis för många besökare. Den tropiska naturen med de fantastiska stränderna är svår att uppleva någon annanstans. Lokalbefolkningen är vänlig och bemötande, gourmetkrogarna många och priserna håller sig på en låg nivå.

Shopping, nattliv och vattensport är typiskt för Phu Quoc. Du kan till och med hitta nattmarknader som är öppna när alla andra sover. Eftersom Vietnam är så billigt och råvarorna ofta av mycket fin kvalitet utan mellanhänder, finns det mycket att fynda här.

Phu Quoc tempel 1024x682 - Phu Quoc

Aktiviteter i Phu Quoc

Se till att först upptäcka naturen i Phu Quoc. Stränderna mäter sig med få andra i världen och dessutom är vattnet lugnt och rogivande. Detta eftersom ön ligger vid Thailandviken. Du kan dock hitta både stränder som passar för lugn med få människor och livliga stränder där allt verkar hända.

Några tips på stränder:

  • Long Beach (en populär strand för alla åldrar)
  • Bai Tam Sao (stranden med den vitaste sanden)
  • Hon Gam Ghi (en ö söder om Phu Quoc)

Nationalparken – hälften av öns yta

Hela 50 % av Phu Quoc är en orörd nationalpark. Här finns regnskog att utforska, speciellt i de norra delarna. Exotiska djur och grönskande, udda växter står och väntar på dig. Vandra också utmed den gudomliga floden Cua Can. Följ med en guide och titta på det mest gömda i Vietnam; det blir ett underbart sätt att uppleva och se ekosystemet.  Perfekt för backpackers.

Besök en pärlodling

Är du som många andra ett fan av smycken och äkta stenar? Då ska du passa på att besöka en tvättäkta pärlodling och kanske köpa med dig några äkta pärlor att göra örhängen av. En känd odling i Phu Quoc är Dương Đông.

Coconut Prison

Vietnam har som du säkert redan vet en brokig historia av krig och kolonialherrar som styrde och ställde. Om du vill få en inblick i landets historik är ett besök till Coconut Prison det mest givna alternativet. Många soldater satt fångna just här och stämningen på platsen är både spännande och mörk.

Maten i Phu Quoc

Om du inte redan var medveten om att maten är bland de största anledningarna som folk beger sig till Phu Quoc, så kommer du bli det nu. Gourmetkrogarna är många och maträtterna helt otroligt goda. Maten består mycket av grillade grönsaker, skaldjur och inte minst den underbara fisksåsen.

Ät den berömda pepparfrukten

Visste du att Phu Quoc är känd för sin speciella röda pepparfrukt? Den är lika god som den är het så var försiktig när du sätter tänderna i den. På ön finns många pepparodlingar och du kan även köpa frukten i flera butiker och på marknader.

Ta dig hit och runt

Det vanligaste sättet att ta dig till Phu Quoc är med båt från fastlandet. Du kan ta den från orter som Ha Tien och Rach Gia. För att ta dig runt kan du hyra vespa eller cykel men eftersom ön är så stor kan det vara värt att använda fordon med någon form av motor. Det finns även taxi och guidade turer att välja på.