Mui Ne

Mui Ne

Ca 20 mil från Ho Chi Minh ligger den berömda lilla fiskebyn Mui Ne – en semesterort som passar såväl barnfamiljer som kärlekspar. Dock är Mui Ne främst känd som paradiset för surfare. Du kan åka hit under en dag med buss från Ho Chi Minh eller bo här på något av hotellen under en längre period.

Om du söker efter en mysig semesterort som dock har behållit sin genuina och idylliska känsla är Mui Ne den perfekta platsen. Trots flera hotell är det inte överexploaterat. Hit kommer både vietnameserna själva som vill ha lite avkoppling på helgen, samt utländska turister som vill se något annat än Vietnams storstäder.

Surfing för inbitna och nybörjare

Mui Ne är ett riktigt surfingmecka för alla själar. På stränderna finns flera surfingskolor och du kan hyra bräda direkt på plats. Boka lektioner eller titta på dem som redan är igång ute på vattnet – du kommer att se många nya tricks! Stränderna är även perfekta även för kitesurfing.

Strandsträckan är drygt 5 km lång och det finns alltid platser där du får vara relativt ifred eller surfa enligt dina förutsättningar och erfarenhet. Eftersom vattnet är lugnt och vågorna inte stora som valar passar surfing dig som vill starta lite lugnare.

Ta en promenad i de röda sanddynorna

För dig som vill ta en paus från surfingen finns det underbara promenadsträckor utmed stränderna. Mui Ne är känt för sina röda och vågiga sanddynor som sträcker sig kilometerlångt. Om du vill vandra i grönska kan vi även rekommendera friluftsområdet Fairy Stream som ligger alldeles i närheten.

Är du av en lite mer vågad natur kan du hyra jeepar och köra rally i sanddynorna och få en adrenalinkick på köpet. Bli förvånad över hur formationerna i sanden bildar figurer och hinder att ta sig förbi. Riktigt kul faktiskt!

sanddynor mui ne 1024x682 - Mui Ne

Titta på de färgglada fiskeskutorna

Om du gillar båtar är Mui Ne den ideella platsen. på vattnet ligger hundratals fiskebåtar och guppar dagarna i ända och bidrar till byns charm.

Ta sig hit och runt

Från Ho Chi Minh går dagligen bussar till Mui Ne. Bussfärden tar ca 4 timmar och är relativt bekväm. Det finns även privatchaufförer som kör sällskap till den lilla fiskebyn för en billig peng. I närheten ligger Cam Rahns internationella flygplats om du hellre vill ta ett flyg.

Väl på plats är det promenader eller vespa som gäller. Naturen i och runt Mui Ne upptäcker du bäst till fots och gärna med en guide.

Shoppingmöjligheter

I Mui Ne finns marknader och småbutiker med inhemskt hantverk och intressanta prylar. Eftersom semesterorten är tillägnad surfing till stor del kanske du vill passa på att handla surfingkläder, en bräda eller något annat som hör sporten till.

I övrigt hittar du mängder av vackra tyger, smycken, äkta pärlor, broderier och hantverk gjorda av lokalborna. Ta tid på dig att utforska outlets, varuhus och stånd utmed stränderna. Priserna är oerhört låga så ta med dig tillräckligt med väskor för att kunna transportera hem allt utan problem.